Emekli maaşına ek zam

Hükümet, SSK ve Bağkur emekli zamlarında iyileştirme yapılmasına yönelik çalışmada sona yaklaştı. En düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Beklentiler üzerine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda çalışmalara başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları düzenleme için hazırlıklarını tamamladı. Mevcutta 7 bin…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Emekli maaşına ek zam

Hükümet, SSK ve Bağkur emekli zamlarında iyileştirme yapılmasına yönelik çalışmada sona yaklaştı. En düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Beklentiler üzerine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda çalışmalara başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları düzenleme için hazırlıklarını tamamladı.

Mevcutta 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, gelecek hafta yapılacak Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Kabinedeki değerlendirmelerin ardından neticelendirilecek çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis’e sevk edilecek.

Memur ve memur emeklileri sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkına hak kazanıyor. Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklileri yüzde 15 zam alacak. Buna ek olarak önceki 6 aydan yüzde 29,78’lik enflasyon farkına hak kazandılar. Bu da kümülatif olarak yüzde 49,25 zam anlamına geliyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 6 ayda bir oluşan enflasyon kadar zam alıyor. Son 6 aydaki enflasyon yüzde 37,57 olduğu için işçi ve esnaf emeklilerinin zam oranı bu seviyede kaldı.

Emekli maaş zamlarının netleşmesi için yasal düzenleme gerekiyor. Meclis 16 Ocak’a kadar kapalı ancak düzenlemenin yasalaşması sonrası emeklilere maaş farkı ödenebilir.

Düzenlemenin önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda daha sonra TBMM Genel Kurulu’nda ele alınması gerekiyor. Meclis’ten geçtikten sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasına gidecek. Son olarak ise Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla resmen uygulamaya girecek.

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Benzer Haberler
İzmir’in gururu, milli boksör Deniz Gönce, ringlerde fırtına
İzmir’in gururu, milli boksör Deniz Gönce, ringlerde fırtına
Genç Girişimci Ahmet Çağrı Koçak, Dijital Dünyada Fark Yaratıyor!
Genç Girişimci Ahmet Çağrı Koçak, Dijital Dünyada Fark Yaratıyor!
Mersin’in Nabzı HaberlerMersin.com’da Atıyor!
Mersin’in Nabzı HaberlerMersin.com’da Atıyor!
Döner Point, Türk dönerini Amerika’ya taşıyor
Döner Point, Türk dönerini Amerika’ya taşıyor
Ehane.com, Profesyonel Mülk Yönetimi İle Boş Konut Stokunu Eritecek
Ehane.com, Profesyonel Mülk Yönetimi İle Boş Konut Stokunu Eritecek
Eray Yükseloğlu, ÖNSİAD’da Yurtdışı İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oldu
Eray Yükseloğlu, ÖNSİAD’da Yurtdışı İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oldu
Nesil Haber Son Dakika Gelişmeleri
Nesil Haber - Nesilhaber.com

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları NESİL HABER 'de saklıdır.