Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News tanıtım

Nesil Haber – Nesilhaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. Gazze’deki İnsani Yardım Tırları Yetersiz Kalıyor

Gazze’deki İnsani Yardım Tırları Yetersiz Kalıyor

haber haber -
17 0

Gazze’ye Sadece Az Bir Kısmı Ulaşıyor

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, Gazze Şeridi’ne giren insani yardım tırlarının yetersiz kaldığını belirtti. Maruf’un açıklamalarına göre, bu hafta Gazze’ye ulaşan toplam insani yardım tırı sayısı 1063 oldu. Ancak sadece 49 tırın Gazze’nin kuzeyine ulaştığı ifade edildi. Maruf, özellikle kuzeydeki Filistinlilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kamyon sayısının yetersiz olduğuna vurgu yaptı.

İsrail’in Kısıtlamaları Eleştiriliyor

Maruf, İsrail’i Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere yardım girişine kısıtlamalar uygulamakla suçlayarak, bu uygulamaların uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti. Gıda krizinin çözümü için günde en az 1000 insani yardım tırının girişine izin verilmesi gerektiğini savundu. Gazze Şeridi’ne açılan tüm sınır kapılarının da açılması gerektiğine dikkat çekti.

Gazze’de İnsanlık Felaketi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 203 gündür devam ediyor. Bu saldırılar sonucunda 24 binden fazla kadın ve çocuk olmak üzere 34 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu bölgede 77 binden fazla yaralı bulunuyor. Gazze’de yaşayan 2,3 milyon Filistinli ağır bir insanlık felaketi ile karşı karşıya.

İsrail’in saldırılarına karşı Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım suçlamasıyla yargılanması gündemde. Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerinde ise tarafların farklı talepleri müzakerelerin ilerlemesini engelliyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden gelen ateşkes kararına rağmen İsrail ordusunun saldırıları devam ediyor.

İlgili Yazılar