Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News tanıtım

Nesil Haber – Nesilhaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. ALDATMA (ZİNA) NEDENİYLE BOŞANMA DAVASI

ALDATMA (ZİNA) NEDENİYLE BOŞANMA DAVASI

admin admin -
27 0

ALDATMA (ZİNA) NEDENİYLE BOŞANMA DAVASI

Aldatma (Zina) Nedeniyle Boşanma Evlilik sürecinde eşlerden birisinin ya da her ikisinin birbirini aldatması sonucu aldatma nedeni ile boşanma davası açılır. Evlilik birliği sürecinde çiftlerden herhangi birisinin ihanet etmesi zina yani aldatma olarak adlandırılır. İzmir Avukat Kadir KARAKUŞ olarak yıllar süren boşanma davaları tecrübelerim neticesinde haklarınız ve menfaatleriniz doğrultusunda süreci atlatmanız için size faydalı olacak bilgiler sunmayı amaçlıyor.

Aldatma zina nedeniyle boşanma davalarının açılabilmesi için çiftlerin birbirleriyle evlilik birliği içerisinde olması gerekir. Daha doğrusu, bir çiftin resmi nikahlı olması, aldatma davası açmak için gerekli koşuldur. Birbirleriyle evli olan bir çift, aldatma durumuna başvurduğunda aldatılan taraf boşanma davası açabilir. Aldatma davasının açılabilmesi için eşlerden birinin karşı cins ile kusurlu olacak şekilde cinsel ilişkiye girmesi gerekir. Bunu İzmir Boşanma Avukatı olarak çok sayıda davada gördük.

Aldatma veya zina nedeniyle boşanma davaları açılırken zinanın belirlenmesi çok önemlidir. Anlaşmalı bir boşanma davası mı yoksa çekişmeli bir boşanma davası mı olduğuna karar verdikten sonra, hukuka uygun her türlü delil ile birlikte zinanın belirlenmesi mümkündür. Zina, birçok farklı yöntemle belirlenebilir. Mutlak boşanma nedenleri arasında zina nedeni, yani aldatma nedeniyle açılan boşanma davaları yer alır. Bu konuda hukuki yardıma ihtiyacınız varsa, İzmir Avukat Numaralarını arayabilirsiniz. Herhangi bir kanıt gerekmeden sadece aldatma eylemi ispat edilerek boşanma işlemi yapılabilir.

 

Aldatma ( Zina) Nedir?

Zina, eşlerden birinin diğerini başka biriyle aldatması anlamına gelir. Türk Medeni Kanunu’na göre, eşlerden biri karşı cinsle ilişkiye girdiğinde bu zina olarak kabul edilir. Evlilik dışı bir cinsel ilişki zina olarak kabul edildiğinde, zina yapan taraf eşine karşı kusurlu duruma düşer. Eşlerden herhangi birinin zina yapmak için karşı cinsle ilişkiye girmesi gerekir. Bu nedenle, kadın taraf erkek ile zina edebilir ve erkek taraf kadın ile zina edebilir. Kadın kadınla veya erkek erkekle ilişkiye girdiğinde bu medeni hukuka göre zina olarak kabul edilmez. Aynı zamanda hayvanlarla cinsel ilişkiye girmek zina olarak görülmemelidir.

Boşanmada Aldatma Delilleri

Aldatma veya zina nedeniyle boşanma davası açabilmek için eşler arasındaki evlilik ilişkisinin geçerli olduğundan emin olun. Eşlerin nikah üzerinde evli olması çok önemlidir. Aldatma, evlilik öncesi ya da boşanma davası sonrasında zina olarak kabul edilebilir. İşçilerin zina nedeniyle dava açabilmesi için çalışanların karşı cinsten birisi ile cinsel ilişkiye girmesi gerekir. Öpüşme ve sarılma gibi durumlar zina yapmak için yeterli değildir. Zina davasında aynı yatakta çekilen fotoğraflar, otelde buluşmalar ve mesajlaşmalar gibi kayıtlar yeterli delil olarak kullanılabilir. Zina davasını açmak için gerekli kurallar takip edilmelidir. Örneğin, zina yapan kişinin bilerek ve isteyerek yapması gerekir. Yine de zina davası açmak için karşı tarafın ayırt etme yeteneğine sahip olması çok önemlidir.

Aldatan eş boşanmak istemezse ne olur?

İzmir Boşanma avukatı olarak, boşanma davasını açacak kişinin eşi tarafından aldatıldığını öğrendiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde aldatma nedeniyle boşanma davasını açması gerekir.

Aldatıldığını öğrendiği tarihten itibaren altı ay içinde boşanma davası açmazsa, aldatılan eş affetilmiş sayılır ve boşanma davası açma hakkını kaybeder. Bu hak kaybının tek istisnası, aldatan eşin hala aldatma yapması halidir. Yani, aldatan eş aldatma eylemine son vermezse, 6 aylık hak düşürücü süre işlemeye başlamaz.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir