Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News tanıtım

Nesil Haber – Nesilhaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan KDV Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan KDV Açıklaması

haber haber -
15 0

KDV Tebliğ Düzenlemesine İlişkin Açıklama Yapıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, internet sitesinde yayımladığı açıklamada, son günlerde gündemde olan KDV ile ilgili tebliğ düzenlemesine dair açıklamalarda bulundu.

KDV Oranlarının Belirlenmesi ve İstismarın Önlenmesi

Açıklamada, KDV oranlarının günün ekonomik ve sosyal koşullarına göre Cumhurbaşkanı tarafından belirlendiği vurgulandı. Temel gıda maddelerinin yer aldığı listede yüzde 1, yeme-içme, sağlık, eğitim, tekstil, konaklama gibi mal ve hizmetlerin bulunduğu listede yüzde 10, diğer mal ve hizmetlerde ise yüzde 20 oranının uygulandığı belirtildi.

İstismarın Önlenmesi İçin Tebliğ Hazırlandı

Açıklamada, yeme içme sektöründeki bazı işletmelerin KDV oranı farklılığını istismar ettiği ve rekabet eşitliğini bozduğu tespit edildi. Bu nedenle, KDV Tebliğ Düzenlemesi hazırlandı. İşletmelerin KDV oranlarını doğru şekilde belirtmeleri gerektiği vurgulandı.

KDV Oranlarında Herhangi Bir Artış Yok

Açıklamada, KDV Tebliğ Düzenlemesi ile herhangi bir oran artışı yapılmadığı belirtildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek‘in genel KDV oranında artış olmayacağını ancak mevcut istisna ve muafiyetlerin gözden geçirileceğini ve kayıt dışılıkla mücadelede adımlar atılacağını ifade ettiği aktarıldı.

İlgili Yazılar