Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News tanıtım

Nesil Haber – Nesilhaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. Pentagon Sözcü Yardımcısı: Gazze’ye Yardımların Taşınması Sorunlu

Pentagon Sözcü Yardımcısı: Gazze’ye Yardımların Taşınması Sorunlu

haber haber -
47 0

Sabrina Singh, Gazze’ye Yardımların Taşınmasıyla İlgili Bilgi Verdi

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında Gazze’ye yapılacak insani yardımların taşınmasıyla ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Geçici Limanın Tamamlanması ve Bekletilen Yardım Araçları

Singh, Gazze’ye kurulacak geçici limanın tamamlandığını ancak şiddetli rüzgar ve dalga nedeniyle Gazze sahiline yerleştirilmek için son taşınmayı yapacak askeri deniz vasıtalarının İsrail’in Aşdod Limanı’nda bekletildiğini belirtti.

Yardım Kamyonları ve Nakliye Gemisi

Gazze sahiline getirilmesi beklenen geçici limanın ilk etapta 8 kamyon ile çalışmaya başlayacağını, tam kapasiteye ulaştığında 150 yardım kamyonunun kullanılabileceğini aktaran Singh, ABD ve dünyanın diğer ülkelerinden toplanan insani yardımların Güney Kıbrıs’taki limandan The Sagamora adlı bir nakliye gemisi ile Gazze’ye getirileceğini duyurdu.

İsrail’in Refah Bölgesine Yönelik Saldırılarına Tepki

Singh, İsrail’in Gazze’nin Refah bölgesine gerçekleştirdiği kara saldırısı konusunda, geniş çaplı müdahaleyi desteklemediklerini ve endişelerini dile getirdiklerini belirtti. İsrail’in Refah’a kara saldırısının “sınırlı bir operasyon” olduğunu söylediğini paylaştı.

Hamas Ateşkes Önerisi ve İsrail’in Kararı

Hamas’ın ateşkes önerisine olumlu yanıt verdiğini açıklamasının ardından İsrail Savaş Kabinesi, Refah’ta saldırılara devam kararı aldı. İsrail ordusu, 6 Mayıs’ta zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş, 7 Mayıs sabahı Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatmıştı.

İlgili Yazılar