İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Genç İletişimcileri Cesaretlendirdi
Fahrettin Altun, TRT Arı Stüdyosu’nda gerçekleştirilen “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması Ödül Töreni”nde genç iletişimcileri tebrik ederek, Türkiye’nin iletişim ve medya dünyasında özne olmasının önemine vurgu yaptı.
Medya Emparyalizmine Karşı Duruş
Altun, medya emperyalizmine karşı çıkarak, genç iletişimcilerin doğru bilgiyi aktarma ve hakikati savunma sorumluluğunu hatırlattı. Yalan siyasetine karşı durmanın, adaletsizliğe meydan okumanın önemine işaret etti.
Dezenformasyonla Mücadele
Altun, dijitalleşme ve yapay zekanın hakikate zarar verdiğini belirterek, dezenformasyonla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu amaçla, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı çatısı altında Dezenformasyonla Mücadele Merkezi kurulduğunu hatırlattı.
Sosyal Medyanın Sorumluluğu
Altun, sosyal medya platformlarının şiddeti ve vahşeti teşvik etmemesi gerektiğine dikkat çekti. Gençlerin bu mecralara korunmasız bırakılmaması gerektiğini ve medya kuruluşlarının da sorumlu yayıncılık ilkelerine uyması gerektiğini belirtti.
İsrail’e Karşı Duruş
Altun, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılara karşı net bir tavır alarak, bölgede yaşanan haksızlıkların dünyaya duyurulması gerektiğini söyledi. Gazetecilerin hedef alınmasına karşı çıkarak, hakikatin her koşulda savunulması gerektiğini vurguladı.
Fahrettin Altun, genç iletişimcilerin cesaret ve çabalarını takdir ederken, iletişim ve medya alanında gerçekleştirilecek çalışmaların önemine dikkat çekti. Türkiye’nin daha adil bir geleceğe gençlerle birlikte ilerleyeceğini ifade etti.