Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News tanıtım

Nesil Haber – Nesilhaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Kullanmak İçin Uyuşturucu Suçu

Kullanmak İçin Uyuşturucu Suçu

admin admin -
10 0

Kullanmak İçin Uyuşturucu Suçu

Kullanmak İçin Uyuşturucu ve uyarıcı madde satın alma, alma ve bulundurma suçu ile bağımlılık yapıcı madde ve uyarıcı madde kullanımı hem ülkemizde hem de dünyada giderek artmaktadır. İzmir Uyuşturucu Avukatı Kadir KARAKUŞ tarafından hazırlanan içerikte Kullanmak için Uyuşturucu Suçu ile ilgili bilgilendirileceksiniz.

Kullanmak İçin Uyuşturucu ve uyarıcıların toplumun her kesimi tarafından tüketildiği ancak kullanılan maddelerin tüketicinin maddi gücüne bağlı olduğu bilinmektedir. Bağımlılık yapıcı madde ve uyarıcıların tüketimine yönelik pek çok sosyolojik ve psikolojik neden gösterilebilir; maddelere kolay erişim ve ekonomik nedenler de bağımlılık yapıcı madde ve uyarıcıların tüketiminin nedenleri arasında yer almaktadır. İzmir Avukat Kadir KARAKUŞ tarafından hazırlanan içerikte neler var inceleyebilirsiniz.

Kullanmak amacıyla uyuşturucu madde satın alan, kabul eden veya bulunduran veya Kullanmak İçin Uyuşturucu veya uyarıcı madde tüketen kişi, Türk Ceza Kanununun 191. maddesine göre iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ancak kanunun aynı maddesinde, bu suça ilişkin başlatılan soruşturma çerçevesinde şüpheli hakkında kamuya suç duyurusunda bulunulmasının beş yıl süreyle ertelenmesine karar verildiği de belirtiliyor. Bu durumda şüphelinin erteleme süresi içinde kendisine yüklenen yükümlülükleri yerine getirmesi gerekir. Bu yükümlülükleri yerine getirmezse yaptırımlarla karşı karşıya kalır.

Bu erteleme sırasında şüpheli en az bir yıl süreyle denetimli serbestlik hükümlerine tabi tutulacak. Bu süre, savcının gerekli görmesi halinde en fazla bir yıl olmak üzere üçer aylık dönemler halinde uzatılabilir. Denetimli serbestlik tedbiri uygulanan kişi, bu süre içerisinde gerekli görülmesi halinde tedaviye tabi tutulabilir.

Kendilerine verilen görevlere veya uygulanan tedavinin gereklerine uymayan, sürekli olarak Kullanmak İçin Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan, bunları satın alan veya kullanıma kabul eden, elinde uyuşturucu veya diğer uyuşturucu uyarıcı maddeleri bulunduran denetimli serbestlik görevlileri hakkında kamuya suç duyurusunda bulunulur. . Bu dava, kişinin kendisine yüklenen görevleri ve kendisinden beklenen sorumlulukları ihlal etmesi ve ayrı bir soruşturma veya kovuşturmaya konu olmaması halinde açılır.

Detalı bilgi için Kullanmak İçin Uyuşturucu Suçu konulu makaleyi inceleyebilirsiniz.

 

İlgili Yazılar