Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News tanıtım

Nesil Haber – Nesilhaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kabine Toplantısında Ele Alınan Başlıklar

Kabine Toplantısında Ele Alınan Başlıklar

haber haber -
4 0

Gazze ve Lübnan Gelişmeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen Kabine toplantısında, Gazze ve Lübnan’da yaşanan gelişmeler öncelikli konular arasında yer aldı. İsrail’in bölgede yarattığı savaş stratejisi ve Türkiye’nin atacağı adımların ele alınması planlandı. Ayrıca, Gazze’de ateşkesin sağlanması için uluslararası alanda İsrail’e baskı uygulanması konusu görüşüldü.

Terörle Mücadele

Toplantıda terörle mücadeledeki son durum değerlendirildi. Hem yurt içinde hem de sınır ötesinde devam eden operasyonlar incelendi ve atılacak adımlar ele alındı. Terörle mücadele konusunda Türkiye’nin karşılaştığı zorluklar ve izlenen stratejiler masaya yatırıldı.

Balkan Ülkelerine Yönelik Temaslar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri de toplantıda ele alındı. Balkan ülkeleri ile yapılan temasların sonuçları ve bölgedeki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımlar üzerinde duruldu. Erdoğan’ın ziyaretlerinden kaynaklı bilgilendirmelerin Kabine üyeleri ile paylaşılması beklenmektedir.

Ekonomi ve Orta Vadeli Program

Kabine toplantısında ekonomi de önemli bir gündem maddesi olarak yer aldı. Orta Vadeli Program hedefleri doğrultusunda atılan adımların değerlendirilmesi yapılacak. Enflasyonun düşürülmesi için belirlenen yol haritası incelenecek ve yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konuları üzerinde durulacak.

İlgili Yazılar