Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News tanıtım

Nesil Haber – Nesilhaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. İsrail’in Gazze’deki Soykırım Planı Ortaya Çıktı

İsrail’in Gazze’deki Soykırım Planı Ortaya Çıktı

haber haber -
5 0

İsrail’in Kuzeyde Kullandığı Ölümcül Silahlar

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Müdürü İsmail es-Sevabite, İsrail’in kuzeyde yürüttüğü soykırım kapsamında kullandığı araç ve silahlara ilişkin çarpıcı bilgiler paylaştı. Sevabite, İsrail ordusunun evlerin arasında ve sokaklarda dolaşan uzaktan kumandalı ve bomba yüklü robotlar, su ve deterjan depolamada kullanılan varil ve tanklara yerleştirilen bombalar, “Quadcopter” tipi insansız hava araçları ve savaş uçakları gibi ölümcül araçlar kullandığını belirtti.

Ölü Sayısı ve Uluslararası Tepkiler

Sevabite’ye göre, 10 günden fazla süren saldırılarda 350’den fazla kişi hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. İsrail ordusunun, ilk yardım ve sivil savunma ekiplerinin yardımına engel olduğunu ve yaralıların ölüme terk edildiğini aktardı. Sevabite ayrıca İsrail’in soykırımının devamında ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa’nın rolü olduğunu vurgulayarak uluslararası toplumu İsrail’e baskı yapmaya çağırdı.

Hamas Yetkilisinin Açıklamaları

Hamas yetkilisi Hamdan ise Gazze’de yaşananların bir soykırımın ileri aşaması olduğunu belirterek uluslararası toplumun durdurmak için kararlı bir tutum sergilemesi gerektiğini dile getirdi. Hamdan, İsrail’in Gazze’nin kuzeyini boşaltmayı hedeflediği ve acımasız bir şekilde ateş gücünü kullandığı değerlendirmesinde bulundu.

Generaller Planı ve Açıklamalar

İsrail’deki “Generaller Planı”na da değinen Hamdan, bu planın Gazze’nin kuzeyini boşaltmayı ve bölgenin kuşatılmasını hedeflediğini ifade etti. Bu planın Filistinlileri tehcir etmeyi ve silahlı direnişçileri teslim olmaya zorlamayı içerdiğini belirtti. Gazze’nin kuzeyindeki saldırı ve abluka sürecinin bu plan çerçevesinde gerçekleştirildiği düşünülüyor.

Bu bilgiler, İsrail’in Gazze’deki eylemlerinin vahametini gözler önüne seriyor ve uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor.

İlgili Yazılar