İstanbul’da gerçekleşen Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu’nun 3. Toplantısı kapsamında, Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.
Bakan Fidan ve Lavrov Arasındaki Görüşme
Dışişleri Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda duyurulan görüşmede, Bakan Fidan ve Lavrov’un 3+3 Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu’nun 3. toplantısı çerçevesinde bir araya geldiği belirtildi. Ancak paylaşımda, görüşmenin detaylarına dair herhangi bir bilgi verilmedi.
Toplantıya Katılan Diğer Ülkelerin Dışişleri Bakanları
İstanbul’da gerçekleşen toplantıya Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov katıldı. Bu önemli toplantıda, bölgesel işbirliğinin artırılması ve bölgedeki istikrarın sağlanması konuları ele alındı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile gerçekleştirdiği görüşme, bölgedeki diplomasi trafiğine önemli bir katkı sağladı.
İki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra, bölgesel işbirliğinin artırılması ve barışın güçlendirilmesi adına atılan adımlar, toplantının en önemli gündem maddelerinden biri oldu. Görüşme sonrasında, Türkiye ve Rusya’nın bölgedeki işbirliğini artırma konusundaki kararlılıkları vurgulandı.