Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News tanıtım

Nesil Haber – Nesilhaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. TBMM Yeni Haftada Tüketici Koruması ve Diğer Düzenlemeleri Görüşecek

TBMM Yeni Haftada Tüketici Koruması ve Diğer Düzenlemeleri Görüşecek

haber haber -
3 0

Tüketici Korumasına Yönelik Ceza Artışı Gündemde

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni haftada tüketiciyi korumaya yönelik önemli düzenlemeleri görüşmek için yoğun mesai yapacak. Meclis genel kurulunda tüketicinin korunmasına yönelik kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Bu düzenleme kapsamında aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara yönelik cezaların **10 kat artırılması** hedefleniyor.

Saadet Zincirlerine Karşı Önlemler Alınıyor

Doğrudan satış sistemi de yeniden düzenlenecek ve saadet zinciri olarak nitelendirilen uygulamalardan kaynaklanan mağduriyetin önüne geçilecek.

Lübnan Tezkeresi Görüşmeye Sunuldu

Lübnan’daki Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere de genel kurulda görüşülecek. Meclis gündemindeki bir diğer önemli konu ise **9’uncu yargı paketi**. Bu düzenleme ile sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle işlenen hakaret suçları ‘uzlaştırma’dan çıkarılıp ‘ön ödeme’ kapsamına alınacak. Böylece hakaret suçlarında şikayet süresi **2 yılla sınırlandırılacak**.

Bütçe Maratonu Başlıyor

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu 22 Ekim Salı günü toplanacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçenin sunumunu yapacak. Plan ve Bütçe Komisyonunda 30 Ekim Çarşamba günü bütçenin geneli üzerindeki görüşmeler gerçekleştirilecek. Bakanlık ve kurumların bütçeleri de belirlenen takvime göre görüşülecek. Meclis Adalet Komisyonu ise salı günü toplanacak ve noterlik kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi görüşülecek.

İlgili Yazılar