Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News tanıtım

Nesil Haber – Nesilhaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. Gazze’de İsrail Saldırılarında Ölü ve Yaralıların Sayısı Yükseliyor

Gazze’de İsrail Saldırılarında Ölü ve Yaralıların Sayısı Yükseliyor

haber haber -
46 0

İsrail İHA Saldırısı Sonucu 4 Yardım Personeli Hayatını Kaybetti

Sağlık kaynaklarına göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde bulunan Deyr el-Belah kentinde insansız hava aracı (İHA) ile düzenlediği saldırıda sivil bir araç hedef alındı ve 4 yardım personeli hayatını kaybetti.

İsrail Saldırılarında Toplamda 48 Bin Kişi Hayatını Kaybetti ve Yaralandı

Gazze kentinin Zeytun Mahallesi’nde gerçekleştirilen başka bir saldırıda ise 2’si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti, birkaç kişi ise yaralandı. Ölü ve yaralılar, Deyr el-Belah’taki Aksa Şehitleri Hastanesine kaldırıldı.

Gazze’deki saldırılar sonucunda, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bin 492’si çocuk, 11 bin 979’u kadın olmak üzere toplamda 45 bin 317 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca 107 bin 713 kişi de yaralandı. Enkaz altında hala binlerce kişinin olduğu belirtilirken, İsrail saldırılarının hedefi arasında hastaneler ve eğitim kurumları gibi sivil altyapılar da yer alıyor.

Gazze’de yaşanan trajedi, uluslararası toplumun dikkatini çekerken, taraflar arasındaki çatışmanın sona erdirilmesi ve barışçıl çözümlerin bulunması için çağrılar yükseliyor.

İlgili Yazılar