Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News tanıtım

Nesil Haber – Nesilhaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Epilepsi Hastalığı Baş Ağrısı Yapar Mı?

Epilepsi Hastalığı Baş Ağrısı Yapar Mı?

haber haber -
6 0

Epilepsi Hastalığı Baş Ağrısı Yapar Mı?

Epilepsi hastalığı baş ağrısı yapar mı diye merak eden ve bu hastalığa yakalanan kişiler durumun nedenini ve çözümünü oldukça merak etmektedir.

Baş ağrısı, stresten ve sinirden ayrıca sürekli değişen ruh halinden etkilendiği gibi epilepsi hastalığından da etkilenebilir. Ayrıca iklim değişikliği nedeniyle bu baş ağrıları oldukça şiddetli olabilir.

Epilepsi krizi geçirecek kişi bu kriz öncesinde soğuk soğuk terleyerek şiddetli bir baş ağrısına tutulur. Şiddetli baş ağrısı kişide hafif uykulu bir hal bırakabilir. Baş ağrısıyla ve soğuk soğuk terleme ile kişi nöbetin geldiğini anlayabilir. Bu iki belirti en sık belirtiler olarak bilinir.

Epilepsi Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Epilepsi baş ağrısına ne iyi gelir ise kişiler o yöne doğru ilerler. Epilepsi hastalığında baş ağrısını hafifletme yöntemleri aşağıda belirtilmiştir.

  • Ağrı bölgesine masaj yapmak anlık rahatlama sağlar
  • Buz terapisi ağrı bölgesinin anlık olarak rahatlamasını sağlar.
  • Bol su içmek kişinin ağrı ile başa çıkmasını sağlar.
  • Ilık duş almak kişinin rahatlamasını sağlar.

Doğal ve dengeli beslenmek sağlıklı bir bedene sahip olmak için oldukça önemlidir. Sağlık bir vücutta başın ağrıma ihtimali oldukça düşüktür. Ayrıca kriz geçirme ihtimali de oldukça azdır.

Epilepsi geçiren hastalar ağrı kesici dahil olmak üzere pek çok ilacı dikkatli şekilde kullanmak zorundadır. İlacın yan etkisi epilepsi krizine neden olabilir. Dolayısıyla baş ağrısını doğal yollarla dindirmek gerekir.

Kişi yine de çok yoğun baş ağrısı çekiyorsa bu konuyu doktoru ile görüşüp kendisine uygun ağrı kesici kullanabilir.

Epilepsi İlk Belirtileri Nelerdir?

Epilepsi ilk belirtileri nelerdir diye merak edenlere buradan ilgili yanıt şu şekilde verilirse daha uygun olur.

Bu kriz gelmeden önce kişiden sıçrama çığlık atma ve kasılma gibi semptomlar görülür. Daha sonrasında kişileri bilinçli bayılma ve idrar kaçırma gibi semptomlar görülür. Kişi bu semptomlardan sadece bir tanesini gösterse bile nöbet geçirebilir.

Beyindeki yapısal bir bozukluk ya da genetik yatkınlık tam dolayı bu nöbet görülebilir. Epilepsi hastası olan kişiler sağlığına oldukça dikkat etmesi gerekir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir