Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News tanıtım

Nesil Haber – Nesilhaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. Uluslararası Bilim İnsanları İklim Değişikliğinin Yağışlara Etkisini İnceledi

Uluslararası Bilim İnsanları İklim Değişikliğinin Yağışlara Etkisini İnceledi

haber haber -
19 0

21 Bilim İnsanı Umman, BAE, Bahreyn ve Yemen’deki Yağışları Araştırdı

CNN’in aktardığı habere göre, “World Weather Attribution” (WWA) adındaki uluslararası akademik işbirliğinde yer alan 21 bilim insanı, bölgedeki yağışların iklim değişikliğiyle ilişkisini araştırdı.

Yağmur Miktarında %10-40 Artış Tespit Edildi

Araştırmacılar, gerçek hava olaylarını simüle eden bilgisayar modelleri oluşturarak, Körfez ülkelerindeki yağışların artışını inceledi. Elde edilen verilere göre, sadece bir gün boyunca fosil yakıtların kullanılmadığı bir dünyada yağması gereken yağmur miktarının %10 ila %40 daha fazla olduğu belirlendi.

El Nino ve İklim Değişikliği Etkiliyor

Araştırmacılar, yağışların şiddetlenmesinde El Nino hava olayının yanı sıra iklim değişikliğinin de etkili olabileceğini vurguladılar. Körfez ülkelerindeki şiddetli yağışlar, seller ve beraberinde gelen olumsuz etkiler, bölgede yaşamı olumsuz etkiledi.

BAE’de Tarihi Yağış Rekoru

BAE, 16 Nisan’da son 75 yılın en yüksek yağış miktarını kaydederek, hava durumunun ülke genelinde ekonomik ve sosyal hayata etkisini gözler önüne serdi. Havaalanlarının kapanması ve uçuşların aksaması gibi sıkıntılar yaşanan ülkeler, iklim değişikliğinin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

İlgili Yazılar