İran İsrail’e Karşı Misilleme Yapacağını Duyurdu ‘Cevabımız Yakın’

İran, İsrail’in Beyrut’a düzenlediği saldırıya sert tepki göstererek misilleme yapacağını duyurdu. Yetkililer, ‘Cevabımız yakındır’ mesajı verdi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İran İsrail’e Karşı Misilleme Yapacağını Duyurdu ‘Cevabımız Yakın’

İran, İsrail’in Beyrut’un Dahiye bölgesine düzenlediği saldırıya misilleme yapılacağını duyurdu. İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan yapılan açıklamada, saldırganların cevabının yakın olduğu ve kırmızı çizgilerin ihlal edilmesine tahammül edilmeyeceği belirtildi.

İran’dan Sert Tepki ve Tehditler

İran’ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı’na göre, Zülkadir isimli yetkili, İsrail’in Beyrut’un Dahiye bölgesine yönelik saldırısını kınadı. Zülkadir, “İslam savaşçılarının cevabı yakındır. Lübnan bizim canımız, İran’ın kırmızı çizgisinin ihlal edilmesine tahammül gösterilmeyecek.” ifadelerini kullandı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun savaşı yürüten birimi Hatem el-Enbiya Merkez Karargahı Komutanı Tümgeneral Ali Abdullahi, İran’ın savunma gücünün geçmişe kıyasla daha da güçlendiğini belirtti. Abdullahi, “Silahlı Kuvvetlerdeki milletin evlatları elleri tetikte, düşmanın kalbine ateş etmeye hazır.” diyerek tehditlerini yineledi. Abdullahi ayrıca, Kudüs ile ABD-İsrail saldırılarında hayatını kaybeden İran’ın eski lideri Ali Hamaney’in intikamının alınacağını ve olası bir hatada düşmana unutulmayacak bir ders verileceğini söyledi.

Füze Rampaları Hazırlanıyor İsrail Yüksek Alarmda

İran lideri Mücteba Hamaney’in Başdanışmanı ve önde gelen siyasetçilerinden Ali Ekber Velayeti, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırısına karşı misilleme yapılacağını belirterek, “Sıfır saati geldi, füze rampaları hazırlanıyor.” açıklamasında bulundu.

Bu gelişmelerin ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, İran’ın misilleme yapabileceği endişesiyle güvenlik kabinesi toplantısını sığınakta yapacağı bildirildi. İsrail ordusu da Dahiye bölgesine düzenlenen hava saldırısının ardından yüksek alarm durumuna geçtiğini duyurdu. Ordudan yapılan açıklamada, İran’dan İsrail’e yönelik olası bir misillemeye karşı hazırlıkların yapıldığı ve çeşitli senaryolara ilişkin teyakkuz halinde bulunulduğu belirtildi.

İsrail, daha önce Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Dahiye bölgesi ve ülkenin güneyine hava saldırısı düzenlemiş, saldırılarda en az 8 kişi hayatını kaybetmişti.

Benzer Haberler
Rusya Ukrayna Limanlarına Saldırılarını Sürdürdü 5 Gemi Vuruldu
Rusya Ukrayna Limanlarına Saldırılarını Sürdürdü 5 Gemi Vuruldu
ABD’den Hürmüz Boğazı Açıklaması: Uluslararası Su Yolu Tüm Gemilere Açıktır
ABD’den Hürmüz Boğazı Açıklaması: Uluslararası Su Yolu Tüm Gemilere Açıktır
ABD’den İran’a üçüncü saldırı dalgası Körfez’de sirenler çaldı
ABD’den İran’a üçüncü saldırı dalgası Körfez’de sirenler çaldı
Erdoğan’ın Girişimi NATO Zirvesi’ndeki Gerilimi Önledi
Erdoğan’ın Girişimi NATO Zirvesi’ndeki Gerilimi Önledi
Katar Eski Emiri Şeyh Hamad bin Khalifa Al Thani 74 Yaşında Vefat Etti
Katar Eski Emiri Şeyh Hamad bin Khalifa Al Thani 74 Yaşında Vefat Etti
ABD Senatörü Lindsey Graham Hayatını Kaybetti
ABD Senatörü Lindsey Graham Hayatını Kaybetti
Nesil Haber Son Dakika Gelişmeleri
Nesil Haber - Nesilhaber.com

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları NESİL HABER 'de saklıdır.