Kuzey Kore ve Rusya arasında 495 günde tamamlanan Tuman Nehri Köprüsü hizmete girdi. İki ülke arasındaki ilk doğrudan karayolu bağlantısı yük taşımacılığına açıldı.
Kuzey Kore ve Rusya, 495 günlük inşaat sürecinin ardından Tuman Nehri Köprüsü’nü hizmete açarak iki ülke arasında ilk doğrudan karayolu bağlantısını kurdu. Köprü ilk etapta yük taşımacılığı için kullanılacak olup, ilerleyen aylarda yolcu geçişlerine de açılması planlanıyor.
Kuzey Kore’nin Rason şehri ile Rusya’nın Khasan kasabası arasında inşa edilen köprü, iki ülke arasında daha önce hava ve demiryoluyla sağlanan ulaşım ağını karayolu ile genişletiyor.
Köprünün açılışı dolayısıyla Rusya ve Kuzey Kore’de eş zamanlı törenler düzenlendi. Törene Rusya Başbakanı Mişustin ve Kuzey Kore Başbakanı Pak görüntülü bağlantı ile katıldı.
Kuzey Kore basını, yapımı 495 gün süren köprünün adının Rus Kızıl Ordu Subayı Yakov Noviçenko olarak belirlendiğini duyurdu. Kuzey Kore Başbakanı Pak, projenin ikili ilişkilere dinamizm katacağını belirtti.
Pak, “Bu yapının tamamlanması ikili iş birliğine dinamizm katacak önemli bir gelişmedir. Kuzey Kore ve Rusya hükümetleri, bu köprünün inşası yoluyla elde edilen değerli başarılar ve deneyimlere dayanarak ortak kalkınma ve refah yolunda somut başarılar elde edecektir” ifadelerini kullandı.
Rusya Başbakanı Mişustin ise yeni ulaşım bağlantısının kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması kapsamında hayata geçirildiğini vurguladı.
Mişustin, “Bu köprünün açılmasıyla tarihi bir olaya tanıklık ediyoruz” diyerek Rusya-Kuzey Kore ilişkilerini daha da geliştireceklerini dile getirdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]