Washington Post, Pentagon’un basın ofisini gizli alan ilan ederek gazetecilerin girişini yasakladığını duyurdu. Yeni kısıtlamalar ve devam eden hukuki süreçler detaylandırıldı.
Washington Post’un haberine göre Pentagon, basın ofisini gizli bir alan olarak belirleyerek gazetecilerin binaya girişini yasakladı. Bu yeni uygulama, önceki yönetimlere kıyasla gazeteciler için ek bir engel teşkil ediyor.
Pentagon’un aldığı yeni karar, gazetecilerin daha önce refakatçi olmadan askeri halkla ilişkiler yetkililerinin masalarına ulaşabildiği açık bir odayı kapsıyor. Bu değişiklikle birlikte, gazetecilerin binaya girişleri büyük ölçüde engellenmiş durumda.
Kurumun basın kurallarıyla ilgili davalar devam ederken yapılan bu düzenleme, gazetecilerin gelecekte dava sonucunda Pentagon’a girme hakkını kazansalar bile, daha önce serbestçe erişebildikleri basın ofisine ulaşmalarını kısıtlayacak.
Pentagon Basın Sözcüsü Vekili Joel Valdez, gazetecilerin artık basın ofisine girmelerine izin verilmeyeceğini doğruladı. Valdez, Savunma Bakanı Halkla İlişkiler Yardımcısı ve Basın Sözcüsünün ofisine erişimin yalnızca randevu ile mümkün olacağını belirtti.
Daha önce Savunma Bakanı Pete Hegseth döneminde getirilen kısıtlamalar sonrası New York Times’ın açtığı dava sonucunda federal yargıç bu kısıtlamaları iptal etmişti. Ancak ABD Başkanı Donald Trump’ın ekibi bu karara itiraz etti. New York Times, mayıs ayında ikinci kez açtığı davada gazetecilerin Pentagon içinde dolaşmak için refakatçi bulundurma zorunluluğuna açıkça itiraz etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]