Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü, YÖK’ün ‘Spor Dostu Kampüs’ programı kapsamında ödüle layık görüldü. Kampüs, Türkiye genelinde ilk 10’a girerek unvanı aldı.
Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü, Türkiye genelinde 31 kampüsün layık görüldüğü ‘Spor Dostu Kampüs’ unvanını aldı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde düzenlenen sertifika töreninde ödülü alan üniversite, bu unvanı elde eden ilk üniversiteler arasında yer aldı.
Törene Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Naci Gündoğan, Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel katıldı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, törende yaptığı konuşmada üniversitelerin sadece akademik başarılarıyla değil, öğrencilerin zihinsel, fiziksel, sosyal ve kültürel gelişimlerini destekleyen yaşam alanları olması gerektiğini vurguladı. Spor Dostu Kampüs Programı’nın, öğrencilerin ve personelin sporla daha fazla iç içe olmasını ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının güçlenmesini hedeflediğini belirtti.
Sporun disiplin, özgüven, ekip çalışması ve liderlik gibi becerilerin gelişimine önemli katkılar sağladığını ifade eden Özvar, bu programın üniversite kampüslerinde spor kültürünü yaygınlaştırmayı amaçladığını söyledi.
Program kapsamında Türkiye’deki 73 üniversitenin 81 kampüsü başvuruda bulundu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 56 üniversitenin 60 kampüsü ön değerlendirmeye hak kazanırken, 30 üniversitenin 31 kampüsü ‘Spor Dostu Kampüs’ unvanını almaya uygun görüldü. Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü, gösterdiği performansla Türkiye genelinde ilk 10 kampüs arasına girerek bu unvanı elde etti.
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Yunus Emre Kampüsü’nün bu unvana layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrencilerin ve çalışanların fiziksel, sosyal ve ruhsal gelişimlerini destekleyen uygulamaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]