Antalya’da KPSS’ye yetişmeye çalışan bir aday, son anda sınav merkezine ulaşmasına rağmen kapıların kapanmasıyla sınava giremedi. Adayın durumu ve velilerin heyecanı kameralara yansıdı.
Antalya’da Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmak için koşan bir aday, sınav merkezinin kapılarının kapanmasına saniyelerle yetişemedi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınav saatinde adaylar, sınav merkezlerinde hazır bulundu. Memur olma hayali kuran adaylar, sabah erken saatlerden itibaren sınav salonlarına giriş yaptı.
Sınava dakikalar kala bazı adaylar sınav merkezlerine koşarak ulaştı. Baran Bayraklı isimli aday, elinde terlikleriyle yalın ayak sınav merkezine koştu. Ancak kapılar kapandığı için sınava giremedi. Nefes nefese kalan Bayraklı, “Spor yapmış olduk. Seneye tekrar gireriz artık” diyerek durumu esprili bir dille yorumladı. Vatandaşların yardımıyla su içen Bayraklı, dinlendikten sonra alandan ayrıldı.
Sınav merkezlerinin çevresinde adayların aileleri de heyecanla sınavın bitmesini bekledi. Çocuklarının geleceği için okul önlerinde bekleyen veliler, sınav süresince dışarıda bekleyişlerini sürdürdü. Veliler, çocuklarının iyi puanlar alarak atanmasını umduklarını dile getirdi.
Eren ailesi adına konuşan Elvan Eren, diyetisyenlik mezunu oğlunun sınava iyi hazırlandığını belirtti. Aile olarak her sınavda ilk kez giriyormuş gibi heyecanlandıklarını ifade eden Eren, oğlunun devletine faydalı bir diyetisyen olmasını istedi.
Ayhan Eren ise sınav maratonunun hiçbir zaman bitmeyeceğini, hayatın tamamının bir sınav olduğunu vurguladı. Ali Sarıca da tüm adaylara başarılar dileyerek hayırlısı olmasını temenni etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]