Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News tanıtım

Nesil Haber – Nesilhaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Garanti Koza İnşaat AŞ’nin İflası Sonrası Kozapark Projesi Mağdurlarına Tapularını Dağıtıyor

Garanti Koza İnşaat AŞ’nin İflası Sonrası Kozapark Projesi Mağdurlarına Tapularını Dağıtıyor

haber haber -
27 0

İfla Süreci Sonunda Mağdurların Tapuları Geri Verilmeye Başlandı

Garanti Koza İnşaat AŞ‘nin iflasının ardından yaşanan hukuki süreç sonucunda mağdurlar, tapularına kavuşmaya başladı. İstanbul Esenyurt’taki Kozapark Projesi‘nde, Akbank ile yaşanan ipotek krizinin çözüme kavuşmasıyla 3.500 tapudan 1.500’ü sahiplerine verildi.

‘Türkiye’de Bir İlk’ – İflas Süreci ve Hukuki Mücadele

Ateşoğlu & Baskın Hukuk Bürosu‘nun Genel Müdürü Uğur Berk Baykal, şirketin 2016’da Akbank ile Kozapark Projesi’ni tamamlamak için 3 milyar TL’lik kredi anlaşması yaptığını hatırlatarak, iflas kararının 2021’de beklentilerin dışında geldiğini belirtti. Bu durumun mağdurlar açısından yıkıcı etkilerinin olabileceğini vurgulayan Baykal, hukuki mücadele sonucunda tapuların sahiplerine geri verilmesi için adımlar attıklarını açıkladı.

Baykal, Kozapark projesindeki 5.800 tapudan 3.500’ünün müşteri tapusu olduğunu ve müşteri tapularından 1.500’ünün geri verildiğini belirtti. İpotek krizinin çözülmesiyle 3 bin kişinin mağduriyetinin sona erdiğini ifade etti.

Akbank İle Yaşanan İpotek Krizi ve Hukuki Süreç

Baykal, Akbank ile yaşanan ipotek krizi çerçevesindeki davanın, 3.2 milyar TL’lik gayrimenkul değeri ile Türkiye’nin en büyük gayrimenkul davalarından biri olduğunu açıkladı.

Akkoza’da Hukuki Süreç Devam Ediyor

GARANTİ Koza’nın Kozapark projesindeki mağdurlar tapularına kavuşurken, Akkoza‘da hukuki sürecin devam ettiğini belirten Baykal, 2018’de Burgan Bank ile yapılan 383 milyon 784 bin TL’lik kredi anlaşması nedeniyle 380 Akkoza müşterisinin tapulardaki ipotek nedeniyle mağdur olduğunu belirtti.

İlgili Yazılar