Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News tanıtım

Nesil Haber – Nesilhaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Sektörler İçin Etiket Kullanımları

Sektörler İçin Etiket Kullanımları

admin admin -
16 0

Sektörler İçin Etiket Kullanımları

 

Etiketler; sektörlerin insan nüfusu ile doğru orantılı olarak artması nedeni ile daha hızlı bir şekilde ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak ortaya çıkmış olan pratik bir çözüm olarak isimlendirilebilmektedir. Ürün fiyat ve bilgilerinin birtakım şifreler doğrultusunda yüklenmesini ve ardından yazıcının şifre kırma özelliklerini kullanarak ekran üzerinde anlamlı yazılara dönüştürülmesini sağlaması bakımından büyük bir öneme sahip olmaktadır.

 

Ürünlere ait bilgilerin daha kısa sürede bulunmasının yanında insan gücüne olan ihtiyacı düşürmekte ve satışların daha kısa süre içerisinde daha çok yapılmasına yardımcı olmaktadır. Yaşam alanları içerisinde ihtiyaç duyulmakta olan tüm sektörler içerisinde güvenli ve garantili işlem önceliklerinin belirlenmesini ve ürün giriş çıkışlarının yapılmasını, stokların bilinmesini kolaylaştırmaktadır.

 

Etiket başlıkları

 

Etiketler yapı malzemelerine bağlı olarak ise plastik, kumaş ve kağıt olarak ayrılmaktadır. Kağıt etiketler ise günlük hayatın içerisindeki en geniş kullanımlarına göre termal etiketler olarak adlandırılmaktadır. Kullanım süreleri değişmekte olan termal etiketler ise iki alt başlık altında detaylı bir şekilde incelenmektedir.

 

Etiketlerin kullanım ölçütleri

 

Koruyucu bir tabakaya sahip olmasından kaynaklı olarak ısı, güneş, alkol, nem gibi dışarıdan gelen etkilere karşı dayanıklılığı bulunan lamine termal etiketler sararma ve kararma olmadan 1 seneye yakın verimli bir şekilde kullanılabilmektedir. Daha uzun ömürlü olmasından kaynaklı olarak alımları %30 kadar daha pahalı olmaktadır. Kağıt kalitesi ve yapışkanlığı göz önüne aldığı zaman eco termal etiketten herhangi bir farkı yoktur. Direkt ısı yardımı ile baskıya uygun olmasından kaynaklı olarak ribon maddesine ihtiyaç duymazlar ve baskı kalitesi yüksektir. Bu noktada yazıcının durumu ve özellikleri ise baskı tipine uyum sağlaması açısından büyük bir ayrıntı içermektedir.

 

Uzun kullanımlar

 

           Eko termal; dışarıdan gelebilecek ve ürün üzerindeki yazıların solmasını sağlayabilecek olan ısı, nem ve alkol gibi etkenlere karşı büyük bir hassasiyeti bulunmakta olan bu neden ile kargo fişleri, sıra fişleri ve kuru bakliyatların kullanımı ve satışı esnasında daha çok kullanılmakta olan kısa ömürlü etiketlerdir. 6 aya kadar raf ömürleri bulunması nedeni ile tüketimin kolay ve hızlı olduğu yerler içerisinde kullanılmaktadır. Baskı esnasında ribona ihtiyaç duymazlar, maliyetin düşük olması sebebi ile daha ucuzdur.

Kaynak: https://www.stickeretiketbaski.com

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir