Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News tanıtım

Nesil Haber – Nesilhaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Kullanımda Etiket Farkları

Kullanımda Etiket Farkları

admin admin -
22 0

Kullanımda Etiket Farkları

 

Yaşam alanları içerisindeki tüm sektörler nüfusun artması ile birlikte sürekli olarak yenilenmekte ve büyümektedir. Sektörler ise artan talebe karşılık verebilmek ve ilgi alanları içerisindeki işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmek adına bir takım pratik fikirlere ihtiyaç duymuş olmaktadır. Etiketler ise işte bu ihtiyaçlar doğrultusunda ürünlerin bilgilerinin aktarıldığı bir şifreleme yöntemi ile birleştirilmiş yazıcılar tarafından şifreler kırılarak ürün ile ilgili gereken bilgilerin ekrana aktarılmasını sağlamaktadır.

 

Etiketler yardımı ile mümkün olan birçok alan içerisinde ürünlerin fiyat bilgileri, stokları ve eksik listeleri çok daha kolay bir şekilde bilinmekte olup daha çok kişiye güven ile hizmet verilmenin yolunun açılması sağlanmış olmaktadır. Etiketler kullanımı ile birlikte işlemlerin hız kazanmasını ve teknoloji destekli olması nedeni ile daha garantili olmasına yardımcı olmasının yanında kullanım yerlerine bağlı olarak malzeme yapısı gereğince alt başlıklara ayrılmaktadır.

 

Günlük hayatın içerisinde en çok kullanılan ve en çok tanıdık gelen kâğıt malzemeli termal etiketler sağlıklı kullanım ömürlerine bağlı olarak ise iki farklı kategori altında daha detaylı bir şekilde incelenmektedir.

 

Uzun zamanlı kullanımlar için

 

           Lamine termal, koruyucu bir tabaka bulundurması sebebi ile dışarıdan gelebilecek olan etkilere karşı daha dayanıklı bir pozisyon üstlenmektedir. Kararma ve sararma olmadan 12 aya kadar kullanılabilecek olan etiketler eco termal etiketler ile karşılaştırıldığı zaman etiket yapışkanlığı ve kalınlığı ile ilgili fark bulunmamaktadır. İsmini de aldığı baskı çeşidi ile ise ribona ihtiyaç duymadan ısı alarak direkt baskı uygulamasına sahip olmaktadır. Yazıcının bu yönteme uygun olması ise en önemli ayrıntı olarak sayılmaktadır.

 

Dışarıdan gelebilecek olan ısı, nem, alkol gibi maddelere karşı direnci zayıf olan eko termal etiket, sararma ve kararmalar yaşanmadan 3 ve 6 ay arasında verimli bir şekilde kullanımı mümkün olmaktadır. Kullanım süresinin kısıtlı olmasından dolayı ise kuru bakliyat, hastane sıra fişleri, kargo takip gibi aşamalar içerisinde tercih edilmektedir. Ekstra baskı maddesine ihtiyaç duymadan ısı yardımı ile üzerine baskı alabilmesinin doğurduğu avantaj sonucunda maliyetinin düşük olmasından kaynaklı olarak sıkça kullanılmakta olan bir etiket türü olarak incelenmektedir.

Detaylar: https://www.renklietiket.com.tr/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir