Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News tanıtım

Nesil Haber – Nesilhaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. İsrail Başbakanı Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne Tepki Gösterdi

İsrail Başbakanı Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne Tepki Gösterdi

haber haber -
17 0

Netanyahu: İsrail Kendini Savunmaktan Vazgeçmeyecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, “Benim liderliğimde İsrail, kendini savunma hakkının Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) girişimiyle sarsılmasına izin vermeyecek.” dedi.

UCM Kararının İsrail’i Etkilemeyeceğini Savundu

Netanyahu, İsrail’in “zafer yolunda ilerlemek ve kendisini savunmaktan vazgeçmeyeceğini” ileri sürerek, UCM’nin kararının “İsrail’in eylemlerini etkilemeyeceğini ancak vahşi terörizm ve kasıtlı saldırılara karşı mücadele eden tüm demokrasilerin liderlerini etkileyeceğini” savundu.

İsrail’in Aldığı Acil Önlemler

İsrailli Kanal 13 televizyonu, Ulusal Güvenlik Konseyinin, Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarılması olasılığını değerlendirdiğini bildirdi. İsrail’in bu durumu engellemek için çeşitli ülkelerle görüşmeler yaptığı belirtildi.

Gazze’deki Durum Ağırlaşıyor

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda binlerce kadın ve çocuğun öldüğü, sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu, binlerce yaralının olduğu ve milyonlarca Filistinlinin zorla göç ettirildiği belirtildi. Uluslararası toplumun uyarılarına rağmen İsrail’in saldırıları devam ediyor.

İlgili Yazılar